Tynjä Riitta

Ehdokasnumero 54

Sosiaalityöntekijä, eläkeläinen
70 vuotta
Jyväskylä
riitta.tynja@pp.inet.fi

Kotisivut: www.riittatynja.net
Facebook: Riitta Tynjä ja kommari Riitta Tynjä

PIDETÄÄN KAIKKI MUKANA


Olen 70-vuotias eläkkeellä oleva sosiaalityöntekijä ja neljän suloisen lapsen mummo.

Toimin yli 40 vuotta sosiaalityöntekijänä Jyväskylän kaupungilla. Siinä työssä törmäsi jatkuvasti tilanteisiin, joissa yhteiskunnallinen epäoikeudenmukaisuus konkretisoitui ihmisten elämässä. Tämän havaitseminen sai minut aikoinaan lähtemään mukaan vaikuttamaan asioihin myös politiikan saralla.

Olin 25 vuotta Jyväskylässä kaupunginvaltuutettuna. Pääosan ajasta olin SKP:n yhden hengen valtuustoryhmässä. Olen ollut myös ammattijärjestöni Talentia K-S puheenjohtaja vv. 1998-2001 sekä SKP:ssä eri tehtävissä niin valtakunnallisella kuin paikallistasolla. Tällä hetkellä olen SKP:n Jyväskylän piirin piirisihteeri sekä puolueen keskuskomitean jäsen. Toimin myös Keski-Suomen Rauhanpuolustajissa, jossa olen nyt puheenjohtaja. Jyväskylän Eläkeläisiin liityin heti jäätyäni eläkkeelle. Nyt olen järjestön sihteeri/tiedottaja.

  • Sote-palvelujen siirryttyä hyvinvointialueille on entistä tärkeämpää pitää huolta siitä, että ne ovat julkisina ja lähellä. Tämä on ensiarvoisen tärkeää pyrittäessä eriarvoisuuden vähentämiseen ja ongelmien ennalta ehkäisyyn. Yhteys kunnan muihin palveluihin tulee olla joustavaa ja mutkatonta.
  • Vanhuspalvelujen tarve kasvaa. Inhimillisen vanhuuden turvaamiseen tarvitaan tuntuvasti lisää rahaa. Nyt ikäihmiset ovat yksin ja turvattomina heitteillä omissa kodeissaan.Tarvitaan lisää ympärivuorokautisen hoidon paikkoja ja tarvitaan kotihoitoon lisää työntekijöitä. Meillä on varaa turvata kaikille inhimillinen vanhuus.
  • Rahat tarvitaan ihmisten hyvinvointiin ja eriarvoisuuden poistamiseen, ei aseisiin!
  • Rauhan puolesta, sotaa vastaan! Ei Natolle, ei ydinaseille!
  • Pidetään huolta yhteisestä maapallostamme!