LISÄÄ PENKKEJÄ PUISTOLAAN 9.11.2022

12.11.2022

Vaikuttaa siltä, että suunnittelijat ja suunnitelmista päättävät ovat itse reipasjalkaisija kuntoilijoita. He ovat tyystin unohtaneet meidät, jotka syystä tai toisesta emme kykene kävelemään pitkiä matkoja, ellei ole mahdollisuutta levähtää matkan varrella.

Lisää penkkejä Puistolaan

Jyväskylä on panostanut viime aikoina kevyen liikenteen olosuhteiden parantamiseen. Etenkin pyöräteitä on lisätty, ja saatu aikaan jopa pyöräkatu. Hyvä niin.

Myös jalkakäytäviä on parannettu. Mutta vaikuttaa siltä, että suunnittelijat ja suunnitelmista päättävät ovat itse reipasjalkaisija kuntoilijoita. He ovat tyystin unohtaneet meidät, jotka syystä tai toisesta emme kykene kävelemään pitkiä matkoja, ellei ole mahdollisuutta levähtää matkan varrella.

Puistokadun saneerauksessa on jäänyt huomaamatta, että vaikka Puistotorilla on toistakymmentä penkkiä, niin sen jälkeen pitkän Puistokadun varrella Taulumäelle noustessa ei ole ainuttakaan. Kauniin bulevardin ihailu jää monella pelkäksi haaveeksi.

Puistokadun poikkikadut, pyöräkaduksi muutettu Yrjönkatu sekä Green Street- Puutarhakatu molemmat nousevat kohti Rajakatua. Ylämäki, vaikkakin loiva, ottaa monella jalankulkijalla koville. Olisi tarvetta huilata välillä.

Olen aiemmin tehnyt kuntalaisaloitteen, että kaupunkiin tulisi saada lisää penkkejä. Aloitetta on kyllä toteutettu, mutta ei läheskään riittävässä määrin. Penkkien lisäämisellä olisi kuitenkin kiistatta positiivisia, ennalta ehkäiseviä terveydellisiä vaikutuksia. Ne eivät olisi pelkkä menoerä. Olen myös ehdottanut, että meitä käyttäjiä kuunneltaisiin penkkien sijoittelussa.

Ehdotankin, että Puistokadun, Yrjönkadun ja Puutarhakadun varteen sijoitetaan penkkejä niin, että katujen saneeraukset palvelevat meitä kaikkia jalankulkijoita.

Riitta Tynjä, eläkeläinen, Jyväskylä